Un any per córrer i molt més a Formentera

Esdeveniments | Març 2, 2017

Viaje en ferry a Formentera para participar en la Media Maratón Illa de Formentera

En la darrera dècada Formentera ha desenvolupat el seu vessant de destí per a esdeveniments esportius. Una fórmula que trien aquells que volen gaudir de l’illa a cop de pedal, corrent, nedant o navegant. Renunciant a les clàssiques vacances de descans, aquests visitants han trobat una nova manera de connectar amb els atractius de sempre de Formentera, els seus paratges conservats, l’ambient tranquil i les seves inoblidables platges.

El calendari de proves esportives s’allarga des de febrer a desembre i la cita més cèlebre és la Mitja Marató (13 de maig), que ha arribat a la novena edició amb la necessitat de concedir els 1.700 dorsals per sorteig, donada l’alta demanda de la prova. Es tracta d’un recorregut sobre asfalt que parteix des del far de la Mola, creua es Carnatge amb els seus camps de cereal i figueres estalonades, i s’endinsa al Parc Natural pels contorns de l’estany Pudent fins a fer meta al port de la Savina. Pels qui prefereixen una cursa més tècnica, la FART (25 de març) ofereix tres recorreguts (72, 41 i 21 km) pel litoral més salvatge de l’illa, un trail que explora senders, arenals, vials amb pedres i torrents.

Encara en l’àmbit dels trails, la Formentera to Run és la fórmula escollida per aquells que viatgen amb família i aprofiten la participació en una prova fragmentada en cinc etapes suaus(del 28 de maig al 3 de juny) per visitar l’illa i gaudir dels moments de descans en bona companyia.

Més enllà del running, el 2017 torna a ser un any ple de propostes pels amants de la bicicleta de muntanya amb proves com la BTT Formentera Tracks (9 d’abril), la III BTT Es Cap Challlenge (7 de maig) o la Challenge de la Mola (29 octubre). Formentera no és una illa amb marcats desnivells, però els seus dos promontoris (la Mola i es Cap) ofereixen recorreguts tècnicament exigents que ens permetran descobrir racons allunyats de l’habitual circuit turístic.

Per gaudir de les cristal·lines aigües de l’illa, cal mencionar la V Triatló Illa de Formentera (7 d’octubre) amb les seves dues modalitats, olímpica i sprint i la històrica Volta a Formentera en windsurf. Enguany aquesta regata arriba a la seva XXXV edició consolidada com una prova en què tradicionalment hi participen navegants locals i en la que s’enfronta el repte de la circumnavegació de la Mola, amb l’exposició a diversos vents i amb comptats accessos a terra ferma mentre es navega ben a prop dels penya-segats de més de 100 metres d’alçada.

Text: Josep Rubio

Fotografia: Ramon Tur

____________

COM VIATJAR (EN COTXE O NOMÉS PASSATGERS) D’EIVISSA A FORMENTERA

Per viatjar en ferri entre Eivissa i Formentera, ja sigui en el teu propi cotxe o com a passatger, tens a la teva disposició l’APP de Próximo Ferry a les botigues d’Apple i Google Play. Allà podràs comprar els tiquets, per a passatgers i cohe, del ferri entre Eivissa i Formentera. Ho podràs fer també en www.proximoferry.com