Ruta pels molins de Formentera

Rutes | Agost 29, 2022

Ferry a formentera ruta de los molinos

Una vegada arribes en ferri a Formentera, t’agradarà la seva tranquilitat, les seves platges d’aigües cristallines, els seus paisatges i les seves postes de sol, és un lloc perfecte i t’expliquem per què, continua llegint!

No sols existeix la possibilitat de viure una experiència com la del Quixot i Sancho Panza lluitant contra gegants a la Manxa. A les nostres illes també hi ha molts molins, i és que a Formentera es pot gaudir d’una petita ruta pels sis molins que hi ha.

Ruta dels Molins.

A Balears els molins cobren molta iportància per a entendre la història del s seus habitants, ja que eren una font de producció d’aliment i extracció d’aigua. En el cas dels de Formentera, servien per a producir farina.

Ferry a Formentera visita molino de viento
Molino de vent al capvespre a Formentera

Els primers molins es movien gràcies a animals i en el segle XVIII van començar a aixecar-se els que podem bisitar avui dia. Estracta d’unes edificacions d’una grandària major que els primers, i les aspes giraven gràcies a la força del vent.

Aquests molins tenien tres plantes, ordenant l’espai de tal manera que a baix era una espècie de magatzem, en el primer pis era on es produïa la farina i a dalt estaven els engranatges.

Es van construir en total de set molins a Formentera. Es poden veure tots menys el Molí d’en Simon que va desaparèixer, es trobava en Es Cap de Barbaria.

Molins de la Miranda: Molí d’en Mateu i Molí d’en Jeroni.

Els que sí que es poden visitar avui da són els “molins de la Miranda”, prop de Sant Francesc. Es tracta d’un conjunt de dos molins: Molí d’en Mateu i Molí d’en Jeroni. Els dos estan en desús des de mitjan segle passat.

Molí d’en Teuet i Molí de ses Roques

En Sant Ferran també podràs trobar dos més: Molí d’en Teuet, que va ser el primer de tots a documentar-se i va deixar de funcionar en el 1964, i d’altra banda està el Molí de ses Roques. Aquest últim forma part d’una casa.

Molí d’en Botigues i el Molí Vell de la Mola

Els dos restants els podràs gaudir en la zona de la Mola. El primer ès el Molí d’en Botigues i l’altre és el que es troba en millors condicions i l’únic que pots entrar dins i visitar-ho. És el Molí Vell de la Mola, situat en les roximitats del Pilar de la Mola.

Si vols entrar, ho pots fer de dilluns a dissabte de 10 del matí fins a les 13h. Va ser declarar be dínterès Cultural i podràs veure com ho han restaurart toto, ja que pots pujar i contemplar l’engranatge. L’entrada és totalment gratuïta.

Val la pena visitar-ho, si viatges amb nens els encantarà, i ja queden molt pocs en la nostra geografia, a més de gaudir de les vistes mentre passeges.

ferry a formentera ruta de los molinos

Les platges de Formentera tenen una bellesa espectacular, però la història qe amaga l’illa també és molt interessant i ot ser del teu interès en el teu pròxim viatge a lílla. Pots organitzar-ho a través de Próximo Ferry, on trobaràs el millor preu de ferri a Formentera, a més dèstar informat dels horaris i de l’estat de la mar.

Consulta els horaris de ferri a Formentera aquí.