LA REGULACIÓ D’ENTRADA DE VEHICLES A FORMENTERA

Formentera sostenible con proximo ferry

A fi de mantenir l’equilibri entre conservació de l’entorn i explotació turística, fa anys que els esforços de la societat formenterera han anat orientats a garantir la pervivència d’un model d’illa tranquil·la, acollidora i curosa amb el medi ambient, la cultura i la tradició.

L’aplicació de la Llei per la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l’illa de Formentera, aprovada el passat 29 de gener en el Parlament de les Illes Balears amb el suport de tots els grups de la cambra, permetrà establir la regulació de l’entrada de vehicles a l’illa, una important passa per donar continuïtat al model d’illa pel que les formentereres i els formenterers han optat.

El període d’aplicació per aquest primer any serà pels mesos de juliol i agost. Els vehicles que pagaran taxa seran només els dels visitants de fora de les illes, que hauran d’abonar 1 euro al dia en el cas dels cotxes, i 50 cèntims en el cas de les motocicletes. “Aquesta és una quantia simbòlica per veure el funcionament del sistema aquest primer any”, segons el conseller de Mobilitat.

El canal de tramitació serà una plataforma web que està en marxa des de l’abril i que estarà adaptada a ordinadors, tauletes i mòbils perquè els visitants facin la cerca dels dies que volen venir a Formentera amb el seu vehicle i comprovin si hi ha disponibilitat. Si és així, hauran de pagar la taxa i ja tindran l’autorització. El mateix hauran de fer els residents de les illes però sense efectuar el pagament.

Els vehicles de visitants que podran circular per l’illa seran un màxim de 2.280 turismes i 230 motocicletes. La quota per quads, caravanes i autocaravanes és 0. El mètode d’adjudicació serà per ordre de petició fins a esgotar la quota.

La quota per als vehicles de visitants residents a Eivissa serà de 220 turismes i 20 motocicletes. La quota per quads, caravanes i autocaravanes és 0. El mètode d’adjudicació serà per ordre de petició fins a esgotar la quota.


Com es controlaran els vehicles

Segons fonts del Consell de Formentera el control sobre els vehicles que circulen sobre l’illa es farà a tres nivells:
– Mitjançant una càmera ubicada a La Savina que llegirà les matrícules de tots els vehicles que entrin a l’illa. (link a la notícia que publicava IB3 TV)
– A través dels vigilants de la zona blava.
– i mitjançant els controls rutinaris de la policia local.