Consells per a viatjar de manera sostenible

Próximo Ferry | Abril 28, 2023

A tots ens agrada viatjar, desconnectar, conèixer nous llocs…. si a més ets una persona que li agrada viatjar de manera responsable i comprometre’t com a turista responsable, et donem alguns tips de viatge, continua llegint!

Índex:

  1. Què és un viatge sostenible?
  2. Com neix el concepte de turisme sostenible?
  3. Tips de viatge per a contribuir al turisme sostenible

Et preguntaràs que és i com aquest concepte de viatge sostenible, t’expliquem.

Què és un viatge sostenible?

És viatjar sent respectuós amb lècosistema, visitar un lloc on deixessis el mínim impacte sobre el medi ambient i la cultura local, invertint a conèixer la seva cultura i gastronomia local.

Com neix el concepte de turisme sostenible?

Comença en 1983, quean l’organització de les Nacions unides (ONU) constitueix la Comissió Mundial sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament. Davant la idea de minimitzar l’impacte que tenen les activitats turístiques en la naturalesa, al patrimoni cultural, a les persones.

Tips de viatge per a contribuir i fer que el teu viatge sigui més sostenible:

Respeta l’entorn que t’envolta, compleix les normes per a protegir l’espai que visitis, sigui com sigui el lloca com una platja, has de respetar la naturalesa, pensa que quan tires escombraries contribueixes a danyar l’hàbitat de molts éssers vius.

Evita generar residus, compra ampolles que es pugui reutilitzar, evita el plàstic i reutilitzar el material.

Reserva allotjaments sostenibles i compromesos amb el medi ambient, segur que on decideixis viatjar, pots trobar allotjaments que tenem pràctiques de responsabilitat ambiental i social en la gestió de l’allotjament, informa’t i planifica la teva estada.

Consumeix productes i serveis locals, si menjaràs algun restaurant, informa’t si usen productes de proximitat per a realitzar la seva carta o si decideixes comprar un record, busca artesanies fetes pel poble, segur que hi ha algun mercat ambulant amb coses típiques de la zona.

Pensa a desplaçar-te als llocs que visitis de la forma més sostenible, per exemple viatjar en bus o amb bici i si vols desplaçar-te amb cotxe reserva un model que consumeixi el mínim i sigui respectuós amb el medi ambient.