Oferta cultural de Formentera

Rutes | Agost 30, 2022

La manera d’arribar a l’illa és amb Ferri Eivissa Formentera, ja que no té aeroport, i només es pot accedir per mar. Així tot és una illa molt accesible gràcies a la gran quantitat de sortides diàries del ferri Eivissa Formentera.

En aquest post, et compten per què arriben atrets per aquest entorn natural, artistes de tot arreu del món, continua llegint!

Formentera és un lloc ple de racons on trobar la inspiració. És un escenari perfecte per a aquells artistes que volen plasmar en la seva obra l’encant de la naturalesa de l’illa.

Es per aquesta raó que, des dels anys 60 de segle passat, Formentera rep artistes de tots els punts del planeta perquè estableixin el seu taller i puguin traballar i exposar les seves obres a l’illa.

Espais culturals

Sala d’Exposicions Ajuntament Vell

Als artistes locals se’ls proporcionen unes tres sales per a exposar el seu treball, sobresaltant la de Sala d’Exposicions Ajuntament Vell (es troba a Sant Francesc Xavier).

Aquest espai mostra tot tipus d’art, tant d’artistes locals com internacionals. Les exposicions se solen inagurar de manera gratuïta els dilluns a les 20 h i aquestes exhibicions tenen un caràcter temporal.

El centre Antoni Tur “Gabrielet”

Un altre espai on poder gaudir de l’oferta cultural que hi ha a Formentera és El Centre Antoni Tur “Gabrielet”, on a més d’organitzar exposicions, també es pot acudir a diferents tallers d’artesania.

Faro de la Mola

Des de fa uns anys, al Faro de la Mola s’exposa cultura i patrimoni marítim de Formentera. Es tracta d’un lloc màgic, ja que és un espai cultural on és possible gaudir d’exposicions, concerts, conferéncies i, fins i tot, representacions teatrals.

L’horari varia segons la temporada de l’any. Per a entrar cal pagar 4,5€, excepte residents, menors d’edad i persones parades que podran entrar de manera gratuïta. En el cas de pensionistes i estudiants, la seva entrada tindrà un preu reduït, 2,5€.

I el camí artístic de Formentera continua en paper en el llibre “Formentera una mirada enrera”. Es tracta d’una obra formada per trossets de l’illa que et pots emportar a casa i recordar el teu viatge o llegir-lo mentre estiguis descansant en una de les fantàstiques platges. Si vols un exemplar, no dubtis a escriure’ns. La història de Formentera va més enllà…

Colecció Etnogràfica de Formentera

Per a acabar amb la ruta cultural, és possible visitar la Colecció Etnogràfica de Formentera, on podràs acostar-te a les formes de vida del passat, a través d’una exposició permanent d’eines, utensilis, moles, indumentària i instruments pertanyents a l’època anterior a la primera meitat del segle passat. L’horari és de 10 a 13:30h de dimarts a dissabte i es vaig poder accedir de manera gratuïta.

Conèixer la riquesa cultural d’un lloc, a més de tot el que pot oferir els seus paisatges i platges, provar la seva gastronomia u passejar per la seva història, és la millor manera de viatjar.

La cultura és la memòria del poble, la consciència collectiva de la continuïtat històrica, la manera de pensar i de viure.

Milan Kundera – Novellista txec.

El Consell Insular de Formentera té una web on pots consultar l’agenda d’esdeveniments, exposicions d’art i pintura, així com els mercats que se celebren i els béns patrimonials que pots visitar.

Si et ve de gust anar a Formentera per a realitzar plans diferents i gaudir de lòferta cultural que ens proporciona l’illa, recorda que tens a disposició múltiples ferris Eivissa Formentera tots els dies. A través de Próximo Ferry t’ajudem a comprar els tiquets i que estiguis informat dels horaris perquè puguis gaudir de Formentera amb la teva parella o familia.