D’ Alcúdia a Ciutadella en ferri

Próximo Ferry | Setembre 5, 2022

No sé si és una coincidència, però resulta que Ciutadella era l’antigua capital de l’illa de Menorca, de la mateixa manera Alcúdia, durant un temps, va ser la capital de Mallorca, per la seva ubicació estratègica en el nord-est.

Una de las rutes estiuenques marítimas més populars de les nostres illes és la que uneix Mallorca y Menorca des d’‘ Alcúdia i Ciutadella en ferri.

Començarem la nostra ruta en el Port d’Alcúdia. Cal destacar que, segons el periòdic The Times, Alcúdia és el segon poble més bonic d’Espanya. El seu principal protagonisme és l’origen romà que es pot respirar pels seus carrerons.

¿Llestos per a la nostra travessia?

El més còmode si et vols moure per Menorca és embarcar el cotxe en el ferri, però si només vols passar el dia a Ciutadella únicamente has de comprar un passatge per a tu i la teva família, parella, amics o viatjar només que també és una molt bona opció. En l’aplicació de Próxim Ferry podreu adquirir els bitllets.

I de l’Alcúdia romana arribem a la Menorca talayótica. El vaixell atraca en el port comercial de Ciutadella, que està molp prop del centre de la ciutat i on atraca el ferri Alcúdia Ciutadella.

Per a molts Ciutadella és la ciudat somiada. No ens enganyarem, és una ciutat senyorial amb molta tradició història, caràcter amable, cavalls i molta vida, amb un gran patrimoni per visitar. Aquest caràcter noble i elegant el trobem en els palaus de la plaça del Born qu es fundin amb els carrers empedrats i els nombrosos espais religiosos, destacant la Catedral de Santa Maria, d’estil gòtic.

¿Sabies què la catedral es troba en el punt més alt de la ciutat?

la Catedral en Menorca

Està bé que el tour por Ciutadella comenci precisament en el Born, un dels llocs protagonistes el mes de juny, on molst es concetren per a gaudir de les celebracions de Sant Joan. Podràs contemplar l’edifici de l’ayuntament i des d’aquí començar la ruta dirigint-te al Molí donis Comte o al port.

En el port descubriràs múltiples bars y restaurants amb terrassa, on provar les famoses calderetes o arrossos, a més d’altres productes de la mar. Un altre lloc on també trobaràs ambient per a prendre alguna cosa és en la Plaça de Esplanada.

Seguint en el port, veuràs una escalinata on pujar per a anar en direcció al centre històric. En aquest passeig hi ha diferents botigues i les millors vistes a la mar, perfecte per a fotografiar a la nit.

Destaquem l’edifici del Teatre d’Es Born, el Palau Salort, que està al costat del Palau de Torre-Saura, y el Claustre de Sant Agustí.

Recalquem dos aspectes de Ciutadella. El primer és la importància de l’ artesania a l’illa, pots portar-te Menorca als teus peus comprant-te unes menorquines. Assegura’t que porten l’etiqueta ‘‘Avarca de Menorca’’, que et garanteix la qualitat i l’origen del producte.

zapatos artesanos Menorca
Menorquines artesanes

L’altre tema és la gastronomia. Per als quals ens agrada menjar estem de sort, ja que aquest any 2022 Menorca ha estat declarada com a Regió Europea de Gastronomía per l’institud Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme. Recórrer Ciutadella i parar a menjar en un establiment on serveixin productes frescos i de quilòmetre zero és obligarori. Trobaràs gran varietat de restaurants com els que et proposen en aquest post:

  • Cafè Balear. Pot ser que sigui un dels espais més famosos on menjar peix i marisc, a més de tapes.

**A tenir en compte: sol estar ple i no és possible realitzar reserves a la terrassa.

  • Es Tast de Na Silvia. Restaurant familiar molt personalizat on només treballen amb producte de quilòmetre O.

**D’aquest racó és molt recomanable el menú de migdia.

  • El Hogar del Pollo. Aquest no és un bar turístic. Es tracta d’un punt de reunió per als locals on menjar prop de Ses Voltes.

¿Et ve de gust passar un día a Ciutadella?