Les millors platges de balears

Próximo Ferry | Agost 31, 2022

El Periódico británic The Guardian va publicar una llista amb les 40 millors platges d’Europa, en la queal es troben sis espanyoles, dos Balears. Però des de Próximo Ferry volem recomanar una platja de cada illa:

Ses Illetes Formentera

La primera que trobem en The Guardian és Ses Illetes de Formentera. Sent un dels paisatges més famosos de l’illa i més recurrents en els rànquings de millors platges, tant a nivell nacional com internacional.

Ses Illetes es troba dins del Parque Natural de Ses Salines d’Eivissa i Formentera i destaca el seu mig quilòmetre de sorra blanca i la seva aigua cristalina. Segons el mitjà britànic, assegura que és una de les platges més enlluernadores del Mediterrani i recalca l’efecte que produeix la mescla de blava del paisatge.

Et preguntaràs Com arribar a Ses Illetes Formentera?, si et desplaces des de la Península a l’estiu pots agafar el ferri Formentera des de Dénia que va directe sense escales, reserva aquí. Una altra opció és agafar el ferri Formentera des d’Eivissa pots veure els horaris aquí

Una vegada aquestes en el port de Formentera, la forma més fàcil d’arribar a Ses Illetes, és agafar la línia de Bus turístic L3, que comunica directament el port amb la platja cada mitja hora i només trigues 15 minuts, tens la informació d’horaris i preus aqui

Quant costa entrar en Illetes? l’accés a peu és gratuit. I sempre aquesta obert.

Ses Illetes en Formentera

Cala Trebalúger Menorca

L’altra platja de Balears que apareix en la llista de The Guardian és Cala Trebalúger, a Menorca. Situada en el sud de l’illa i sense urbanitzar, és una de les platges verges que podem gaudir en parella o amics, envoltada de pinedes, dunes i penya-segats que emboliquen l’espai màgic del color turquesa d l’aigua i el blanc de la sorra.

El mitjà recomana el passeig de mitja hora per la costa que va des de Cala Mitjana fins a aquesta cala per a poder sentir la pau hi ha en aquest lloc.

Com arribar a la Cala Trebalúger?, pots agafar el ferri Alcúdia Ciutadella, connecta Mallorca amb Menorca tots el dies, consulta els horaris aqui

A l’ésser una platja verge, només pots accedir caminant, el millor és anar amb transport públic o turisme fins a la cala Galdana i cala Mitjana, i després continuar caminant per la sendera fins a arribar a aquesta cala.

Cala Trebalúger en Menorca

Sa Calobra Mallorca

De Mallorca, que no apareix cap de les seves platges en la llista de The Guardian, proposem Sa Calobra. En plena Sierra de Tramuntana i amb un camí que és una autèntica aventura, destaca la petita platja que es troba en la desembocadura del Torrent de Pareis.

Famosa per les dues parets de roca que aconsegueixen els 200 metres d’altura, que contrasten amb l’intens color de la mar. Aquest espai va ser declarat Monument Natural, tant pel valor paisatgístic com pel valor natural.

Com arribar a Sa Calobra? és bastant difícil arribar però val la pena, per als esportistes recomanem accedir amb bici, serà una pujada de 9,5 km, tot un assoliment. Per carretera, cal arribar a Sóller i agafar la carretera Dt-10 a uns 15 km aquesta la desviació que indica que comença la baixada d’uns 14 km fins a Sa Calobra, aproximadament es triga una hora de cotxe des de Sóller.

Sa Calobra – Torrent de Pareis (Mallorca)

Cala Salada i Cala Saladeta Eivissa

D’Eivissa, en la nostra llista, incloem Cala Salada i Cala Saladeta que estan en la costa de Sant Antoni. En un entorn natural, es troben aquestes dues platges que són un gran atractiu turístic.

Aquestes dues cales se separen per un penya-segat rocós, que divideix dos espais, el d’una cala amb restaurant davant Cala Saladeta, que no té cap servei, simplement el seu espectacular fons arenós.

Cala Saladeta

Recorda que pots organitzar el teu viatge a les Illes Eivissa, Mallorca o Formentera de manera econòmica i molt còmoda. Des de Próximo Ferry t’ajudem al fet que estiguis informat de tots els horaris dels ferris Eivissa Formentera, y de los ferris Alcúdia Ciutadella, a més de poder aconseguir els passatges de la forma més ràpida possible.

I, per acabar, l’excursió d’un dia a Cabrera. Sortir des de la Colònia de Sant Jordi, gaudir de l’illa més petita de Balears per a acabar banyant-te en la Cova Blava. Més info aquí

Quines platges de Balears haurien d’haver-se inclòs en la llista de The Guardian?