El Faro de la Mola

Próximo Ferry | Febrer 3, 2023

faro de la mola Formentera

Imaginat arribar amb moto a aquest Faro i gaudir d’un cafè veient la mar💙, te’l recomanem com a punt de partida per a recórrer Formentera, si vols saber més, continua llegint!

Quin és el far més bonic de Formentera?

El Faro de la Mola, és uno dels més antics d’Espanya. Està situat a la part alta d’un penya-segat en el punt més alt de Formentera. Des d’allí podràs veure Eivissa a l’altre costat de la mar.

Quant mesura el Faro de la Mola?

Té 22 metres d’altura, es va construir des de 1859 fins a 1861, on es va posar en servei, l’autor del projecte va ser Emilio Pou. L’últim farero que ha viscut dins d’aquest far és Javier Pérez d’Arévalo, durant dotze anys.

A l’illa de Formentera, hi ha tres fars, a més d’aquest, podreu veure el Faro de la Savina, i És Cap de Barbaria.

Quan visitar el Faro de la Mola?

Si ho visites de dia es poden fer excursions pels voltants i gaudir de les vistes tan boniques als penya-segats, i de nit és preciós, amb els focus de llum que emet, en qualsevol moment, en visitar-lo t’adonaràs de la màgia que desprèn.

Com arribar al Faro de la Mola?

´És molt fàcil arribar fins al far, si vas amb el teu vehicle, hauràs d’agafar la carretera que et porta fins al poble del pilar de La Mola, es troba en la zona més alta de Formentera, a menys de 200 metres sobre el nivell de la mar. Una vegada arribis allí, contínua, recte aproximadament 2.5 quilòmetres en tot moments ires veient el far fins al final del camí, on podràs aparcar el teu cotxe o moto.

Como arribar a l’El Faro de La Mola amb autobús? si viatges amb el ferri Eivissa- Formentera, en arribar al port tens la parada de l’autobús, agafa la L2 és la línia que et portarà del port al Faro de La Mola, pots consultar totes les línies per a moure’t per Formentera, aquí.

Et recomanem fer una de les rutes verdes de Formentera, la ruta 15, la trobaràs aquí.

És un recorregut llarg que comença a Sant Francesc Xavier i et porta fins al poble del El Pilar de la Mola, són 45 minuts amb bicicleta, i aproximadament 2 hores caminant, la distància total són 9 km, el recorrregut és fàcil, pel camí passaràs pel castellum romano de Can Blai, i per les platges de Ses Platjetes en Es Caló de Sant Agustí i pujaràs per l’antic camí romà, que arriba fins al Pilar de La Mola.

Que veure prop delr cerca de El Faro de la Mola

No ets pots perdre el mercat ambulant hippie del Pilar de la Mola, aproximadament a 2,6 km del Faro, al poble, se celebra dos dies a la setmana, entre els mesos de maig i octubre, on artistes i artesans mostren l’artesania local.

L’església de la Verge del Pilar, dedicada a la verge, construcció típica de l’illa, envoltada de jardins i horts, El molí de Vell i el Camí es Sa Pujada, les vistes són impressionats durant tot el camí, et recomanem que portis roba còmoda i sabata esportiva, el camí és de terra i pedres


L’església de la Verge del Pilar

I finalment, et recomanem, visitar l’espai cultural i educatiu, a l’interior del far, aquest museu es va obrir en 2019, perquè els visitants poguessin conèixer més sobre la història i el patrimoni de Formetnera. L’entrada té un preu de 4,5€, per als residents i menors de 18 anys l’entrada és gratuïta, pensionistes i estudiants tenen un preu reduït de 2,5€.

On menjar prop del Faro de La mola? tens gran varietat de bars, restaurants per a triar, en el restaurant El Mirador, en la carretera que va a la mola, pots veure des d’allí el millor vesprejar, gràcies a la seva ubicació, mentres et prens alguna cosa.

Si aquestes pensant a fer una escapada a Formentera, des de la Península tens un vaixell, que realitza tot l’any el trajecte directe, Dénia a Formentera, mes nfo aquí o si estàs a l’illa d’Eivissa, tens diversos ferris Eivissa Formentera, pots consultar tots els horaris en temps real aquí.