Binibeca Vell

Próximo Ferry | Febrer 10, 2023

Descobreix un dels pobles amb més encant per a gaudir a Menorca, què fer i que veure encara pas de les platges i les cales de voltant, Continua llegint!

Com arribar a Binibeca Vell

Binibeca és un poble de cases blanques, carrers empedrats que recorden als pobles dels pescadors, senzill i molt tranquil, es troba al sud de Maó a Menorca, en el municipi de Sant Lluís, a 50 km de Ciutadella, i 10 km de Maó, és un dels llocs més bonics i turístics de l’illa.

Per arribar fins allí, és fer-ho des de Maó, aquesta situat a uns 8 km des d’ allí, amb cotxe des de mahón trigaràs uns 15 minuts, només hauràs de seguir els cartells a Binibèquer Vell.

Aparcat el cotxe al voltant, si seguim adreça al passeig marítim arriba un moment en el qual trobarem aquestes casetes, i podràs recórrer els seus carrers.

No hem d’oblidar que són propietats habitades i que durant el recorregut, trobarem cartells de la Comunitat de Propietaris del Refugi de Pescadors Binibeca Vell:

Si us plau, ajudi’ns a conservar net el poblat de pescadors. Respecti la intimitat i el descans dels residents.

Les seves casetes blanques són una singularitat, de color blanc i la seva ubicació enfront de la mar, fan d’aquest lloc un lloc únic per a perdre’s. Ho formen un total de 165 habitatges amb gairebé 8.000 m2 edificats.

Binibeca Vell, Menorca

Durant tota la temporada turística, hi ha una línia d’autobús fins a Binibecar des de Maó i Sant Lluís.

Qui va construir Binibeca?

Un aparellador menorquí, Antonio Sintes Mercadal amb el seu amic arquitecte, Francisco Juan Barba Corsini, van començar en 1964, amb la construcció, actualment té 436 habitants.

Que veure en Binibeca Vell

Si t’agradaria visitar-ho, els punts més interessants de la zona i dels primers que es van construir són:

L’església de Binibeca, la seva plaça major i el passeig marítim. I com no el seu embarcador on veuràs com les barques fan d’aquest entorn una postal.

Binibeca (Menorca)

Quean és millor visitar Binibeca?

Recomanem visitar Binibeca fora dels mesos de Juliol i Agost, és quan més gent la visita, l’ideal és aprofitar els mesos de primavera per a recórrer els seus carrers amb tranquilitat sense presses i contemplar la seva singular arquitectura, els seus balcons de fusta, respectant la calma de lloc.

Binibeca Vell Platja

És una platja de sorra blanca i aigües transparents, envoltada d’un bosc de pins. És una platja molt turística on hi ha un quiosquet.

En la part posterior hi ha una pineda amb taules de pícnic, una ombra perfecta per a menjar alguna cosa i descansar.

Platja de Binibeca en Menorca

Caló Fondo

Des de Binibequer Vell pel Camí de Cavall, prop de la platja de Binibeca, trobarem Caló Fondo o Ses Olles de Binissafúller, un lloc ideal per a practicar snorkel, és una zona rocosa, però molt segura per al bany, a l’estiu deliminat en la qual no es poden acostar embarcacions.

Es poden observar obladas, raspallones…. espècies de peixos comuns en aquestes aigües.

Cala Biniancolla

Aquesta cala compta amb un petit nucli de població de cases tradicionals, pertany a Sant Lluís. Les seves aigües són cristallines, són ideals per a prendre un bany, és una zona molt turística i transitada en els mesos d’estiu.

Binibeca restaurants

A l’ hora de menjar, en Binibeca podràs anar alguns dels bars als seus carrers o en restaurants, i a prop en el passeig marítim es troba Bambú Menorca, un restaurant de cuina asiàtica amb increïbles vistes a la mar.

O si ho prefereixes, pots provar el restaurant La Caraba, cuina traditional, aquesta situat en la carretera que va de Sant Lluís a Binibeca, en l’encreuament del camí a Torret.

Si vols provar la gastronomia local, el restaurant El Faro, aquesta especialitzat en arrossos de tota mena, per la seva ubicació gaudiràs d’unes vistes privilegiades a la mar.

Aprofita per a gaudir de la cuina menorquina, plats tradicionals com a faves, carxofes al forn, albergínies farcides, tomàquests i patates al forn, el brou i bullit, la caldereta de llagosta o el típic aliaigua amb tomàquet que sol acompanyar les pataes fregides, truites, meló o figues.

Només et falta organitzar el teu viatge a Menorca, des de Próximo Ferry t’ho posem molt fàcil, reserva el teu ferri des de Barcelona, Mallorca o Eivissa aquí.