Guia en cas de tancament i obertura dels ports d’Eivissa i el port de Formentera

Próximo Ferry | Març 8, 2024

Guía para explicar el cierre de los puertos de Ibiza y Formentera

¿Què fer en cas de tancament o obertura dels ports d’Eivissa i La Savina? Quan es presentin situacions que requereixin el tancament d’aquests ports, s’aplicaran les condicions establertes en la Llei de Navegació Marítima. Prepara’t per a actuar en cas d’emergència!

En cas de condicions climàtiques adverses, s’activarà el tancament dels ports d’Eivissa i el port de Formentera La Savina. Els vents constants que superin els 34 nusos seran el detonant per a aquesta mesura de seguretat, excepte per a vaixells tanc i aquells amb transport d’explosius, que tindran un llindar de 22 nusos.

No et perdis les actualitzacions sobre l’estat dels ports i navega amb precaució! en la nostra Web/APP tens tota la info aquí. aquí.

imagen de la app de proximo ferry para comparar y reservar el ferry de ibiza a formentera

Si se sospita que hi ha vaixells navegant entre els ports d’Eivissa i el Port de Formentera La Savina, s’activarà el protocol de tancament. No obstant això, si les condicions climàtiques ho permeten, es permetrà l’atracada en el port de destinació, sempre que hi hagi espai disponible i es consideri segur per part de l’assistència tècnica i els capitans dels vaixells en travessia.

La maniobra d’accés al port i l’atracada seran avaluats acuradament per a garantir la seguretat de l’operació.ar la seguridad de la operación.

Després de l’anunci de tancament del port, només es permetrà l’entrada als vaixells en trànsit entre Eivissa i La Savina, sempre que es considerin segures pel “Local *Port Control” i el Capità. Aquestes indicacions no afecten les normes de practicatge obligatori en port.

L’Autoritat Portuària de Balears, a través del “Local Port Control”, s’encarregarà de comunicar a cada naviliera afectada, a través del seu consignatari, quin dels dos ports està obert o quin ofereix millors condicions de seguretat. Facilitem l’operativa dels teus vaixells amb informació en temps real! L’obertura del port estarà subjecta a un període d’observació de 30 minuts, durant el qual es realitzaran mesuraments continus per a garantir les condicions de seguretat necessàries. No et perdis aquesta oportunitat de navegar amb total tranquil·litat!

Anunci del tancament del port:

Una vegada confirmats els motius per al tancament, el Cap de Policia Portuària o el seu delegat comunicaran immediatament per telèfon al Delegat dels ports d’Eivissa i el Port de Formentera La *Savina (o el seu representant) per a obtenir la seva aprovació.

Una vegada obtinguda l’aprovació, el Cap de Policia Portuària o el seu delegat comunicaran el tancament del port a través d’un correu electrònic.

Comunicació d’obertura del port d’Eivissa i Formentera

La informació sobre l’aixecament de les causes que van portar al tancament del port pot arribar de dues maneres: a través de l’assistència tècnica del servei d’ordenació, coordinació i control de trànsit portuari, o per l’observació directa del personal de l’Autoritat Portuària.

Una vegada s’anunciï la reobertura del port per als ferris que operen en la ruta d’Eivissa i Formentera, es prendran mesures per a minimitzar l’impacte causat pel tancament.

El Ferri que estigui més pròxim a l’hora d’obertura o tancament del port serà el primer a salpar, sempre que s’hagi coordinat amb el servei de trànsit portuari. D’aquesta manera, es reprendran els viatges i s’ajustaran les escales segons el planificat. Prepara’t per a salpar quan es doni l’ordre!

cierre de los puertos de Ibiza y Formentera


Recorda que en proximoferry, et mantindrem informat de les cancel·lacions dels ferris i de l’estat de la mar, no oblidis baixar-te la nostra APP per a rebre totes les notificacions en un la teva mà i no perdre’t neda.

Font: informació de la Autoritat Portuària de Balears, mes info  aquí